на живо

Клоп: Аз съм обикновен човек, който живее необикновен живот (ВИДЕО)

Ние сме Ливърпул, минали сме през по-тежки неща заедно, а вие сте минали през тежки неща и преди мен, обърна се треньорът към феновете

Юрген Клоп е най-успешният треньор на Ливърпул на нашето съвремие. Той спечели всичко с мърсисайдци - триумфира в Купата на Лигата, Фа Къп, Висшата лига, Шампионската лига, както и в световното клубно първенство и Суперкупата на Европа. Този сезон ще е последен за него на "Анфийлд".


"Аз съм обикновен човек, който живее необикновен живот. Не искам да чакам да остарея, за да живея обикновен живот. Искам поне да опитам какво е", допълни той.

"Неотдавна подписах нов договор и бях много щастлив в този момент, но тогава не осъзнавах, че вече нямам тази енергия, защото досега не съм имал такъв проблем. След това осъзнах, че трябва да кажа на хората, дължах им го.

След миналия сезон, който беше много труден, за мен беше важно да се опитам отново да върна отбора, там където е. Само за това мислех. Но това се случи бързо – Ливърпул е добър и има огромен потенциал, супер футболисти и тогава започнах да мисля за себе си и взех това решение. Не е това, което искам да направя, но е 100% правилно.

Ръководството не беше особено щастливо от моето решение, но го прие. Никой не беше щастлив, аз също не съм, но знам, че това е правилното решение."

Клоп разказа и защо обявява напускането си в този момент: "В един идеален свят нямаше да кажа нищо до края на сезона – печелим всичко и тогава казвам, че ще си тръгна, но това не е възможно. Клубът трябва да знае, за да подготви план. Ливърпул има нужда от време. За трети път напускам клуб, а изобщо не искам да се случва, но е по-добре да го направиш по-рано отколкото по-късно."

Снимка: Twitter

Но едно гарантира: „Ще се раздам на 100% този сезон.“

Клоп е сигурен – никога не би водил друг отбор в Англия. "Не бих могъл! Дори не мога да си го помисля. Ако ме попитате дали бих бил отново треньор, в момента бих казал - не. Бих ли работил отново? Разбира се, познавам се, не мога просто да седя. Но няма да съм начело на отбор поне за година", откровен е 56-годишният треньор, роден на 16 юни 1967 г. в Щутгарт.

Той сподели и за любовта си към града: "Да получа ключа на града беше един от най-специалните моменти в живота ми, никога не съм очаквал такова нещо да ми се случи, беше невероятно. Направиха ме почетен гражданин."

Снимка: Reuters

Клоп завърши с послание към феновете с думите: "Наистина искам да приемете решението ми, а ако мога да поискам още едно нещо – не поставяйте фокуса върху мен по време на оставащите мачове, няма нужда.

Единственото нещо, което винаги съм искал, е пълна подкрепа за отбора. Знам каква е нашата връзка, нямам нужда от доказателства. Ще имаме момент, може би по време на последния мач. Имаме време за тези неща, сега нека се раздадем. Външния свят може да се опита да ни обезпокои, да ни се смее. Ние сме Ливърпул, минали сме през по-тежки неща заедно, а вие сте минали през тежки неща и преди мен.

Снимка: Twitter

Нека го превърнем в наша сила, това би било много хубаво. Нека вземем всичко от този сезон и да имаме още едно нещо, за което да се усмихваме, когато се връщаме назад. Благодаря ви!"