на живо

Майката на Погба написа книга: каква е версията й за изнудването

Предадоха ни, това са големи акули, казва Мориба за скандала

Майката на братята Погба Йео Мориба издаде автобиографична книга "В крайна сметка ние печелим", в която разказва живота си и как е отгледала сама децата си, след като е работила на много места, съобщава "Франс прес", цитирана от БТА. Тя не подминава и аферата между Пол и Матиас, която е "разбила сърцето й".

"Посъветваха ме да вкарам конфликта. В началото не исках, защото е трудно, а и книгата беше готова. Но тогава дойде това. Много е трудно да говоря за скандала", каза тя пред AFP.

Според 52-годишната Йео Мориба Матиас е в затвора за шантаж на брат си, след като е "попаднал в капан, бил е манипулиран от хора, които бяха близки до нас. Почувствахме се предадени. Това са големи акули, които са водени от изключителна ревност", казва майката.

"Когато казах на синовете ми, че съм играла футбол, те не ми повярваха, то разбира се, че съм играла. Аз бях капитан на отбора ни. Тогава за пръв път момичета играеха футбол в Гвинея", каза Мориба, която е написала книгата заедно с журналистката Клеманс Де Блази.

Нейната история прилича на много други жени, които са дошли от Африка във Франция. Тя е била на 19 години, когато се е оженила за бащата на децата си, Антоан, който е бил преподавател по електроника и е бил на 50 години тогава. По-късно тя се развежда със съпруга си и отглежда сама децата си, като осиновява и двама племенници.

Тя е работила като касиерка, домашна прислужничка, както и камериерка, включително и уикендите, когато е нямало редовен транспорт и е вървяла пеша.

В крайна сметка тя намира работа в Институт за грижа за хора в неравностойно положение.

"Трябва да приемем расизма, чувствали сме го понякога. Виждах, че за някои професии предпочитат французите пред имигрантите. Мисля, че децата ми не са го усещали много", добавя тя.

"Кланът Погба винаги е тук. Ще се оправим, ние сме семейство, братята винаги ще се подкрепят", завършва Йео Мориба.