на живо

Меси се завърна в Париж, докато Антонела чисти къщата в Барселона

Слуховете за завръщането на аржентинеца при каталунците придобиват все по-сериозни размери

Reuters

Спекулациите относно завръщането на Лионел Меси в Барселона стават все по-реалистични. Само преди няколко дни една от звездите на Пари Сен Жермен изненада всички и кацна на летището "Ел Прат" в каталунската столица.

Снимка: Reuters

Още по-любопитното е, че аржентинецът бе в компанията своето семейство, включително и на неговата съпруга - Антонела Рокуцо, както и на други хора, близки до обкръжението му. Испанските медии побързаха да съобщят, че той е пристигнал в испанския град за преговори с президента на каталунците Жоан Лапорта.

Снимка: Reuters

Нападателят се завърна в Париж вчера, но слуховете за неговото напускане на парижани се засилиха още повече. Според информацията световният шампион от Катар го е сторил без Антонела, която се е заела със задачата да оправи къщата им в Барселона и да намери училище за децата им. Съпругата на аржентинския национал е пристигнала от френската столица с 15 големи куфара и това дава предпоставки за повторното му завръщане.

Снимка: Reuters

Геният от Росарио има договор с парижани до края на сезона и по всичко личи, че той няма да бъде подновен, въпреки че в него е заложена клауза, позволяваща му да удължи контракта си за още 12 месеца. 35-годишният футболист се озова в ПСЖ през лятото на 2021 г., след като се наложи да се раздели с „блаугранас“ със сълзи на очите. Ветеранът и испанците не успяха да се разберат за ново споразумение заради финансови пречки, породени от правилата на Ла Лига.

Снимка: Reuters

Той прекара 17 сезона, за които придоби легендарен статут в историята на „лос кулес“. В края на март вече стана ясно, че двете страни са в постоянен контакт. През настоящата кампания Меси има 36 мача, 20 гола и 19 асистенции във всички турнири за отбора, воден от Кристов Галтие.