на живо

Мислеха го за звезда, а се оказа с фалшив профил в "Уикипедия"

Странна случка от света на футбола

Не трябва да се вярва на всичко, което пише в "Уикипедия". В това се убеди от първа ръка клуб, който привлече нов футболист само заради информацията в профила му в сайта.

През февруари 2018 г. ФК "Паневежис" от втора дивизия на Литва се хвали с трансфера на Баркли Мигел Панзо. "Играчът започва професионалната си кариера в "Куинс Парк Рейнджърс" в Англия, пише в новината на сайта на клуба.

"От 2010-а до 2012 той изиграва 36 мача в Чемпиъншип, в които отбелязва 24 гола", продължават литовците, като уточняват, че след престоя си в Англия, Баркли Мигел Панзо се подвизава във Франция.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barkley MIGUEL PANZO (@bmp_11)

Панзо е истински футболист. Има и синя отметка (за официален профил) в "Инстаграм". Но пък е сигурно, че не е отбелязал 45 гола в 36 мача за КПР в Чемпиъншип.

В по-ранна редакция на профила числата са променени - 24 гола в 36 мача, и именно това навежда на мисълта, че информацията е фалшива. Той прекарва известно време в КПР като юноша, но няма официална статистика някога да е бил част от първия тим.

Според същия профил в "Уикипедия", футболистът има три мача за Ангола в квалификациите за Купата на Африка. И за това твърдение няма никакви доказателства.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barkley MIGUEL PANZO (@bmp_11)

Според Transfer Markt, Панзо напуска "Паневежис" и отива в малтийския "Виториоса Старс" през януари 2019 г. Освен това играе за словенския НК "Кършко" и "Мауерверк" в Австрия.

Твърди се, че от юли 2021 г. е без клуб. Но пък работи за Съюза на професионалните футболисти като създател на съдържание във Франция.

Тагове: