на живо

Напускам тялото си и се превръщам в зомби

Арлинг Холанд обяснява своята изумителна голова ефективност

 

Головата машина на Манчестър Сити Арлинг Холанд се оприличи на зомби, което преследва поредната си плячка на терена. Норвежкият нападател даде любопитно обяснение за своята пристрастеност към отбелязването на попадения и чупенето на рекорди.

23-годишният Холанд има 199 гола в 203 мача за Ред Бул Залцбург, Борусия Дортмунд, Манчестър Сити и родината си. Само през миналия сезон той се разписа забележителните 52 пъти в 52 срещи във всички турнири, като помогна на Сити да стигне до исторически требъл.

Арлинг е хищник в наказателното поле, но често е критикуван, че се изключва от играта за дълги периоди. "Обикновено хората недоволстват, че не пипам топката. Мога да я докосвам, но предпочитам да се разхождам наоколо, да стоя там, да правя движения в собствения си свят и някак си... Трудно е за обяснение", сподели Холанд пред "Телеграф".

"Излизам от тялото си и се превръщам в зомби. Оглеждам се. Чакам своя шанс. И когато шансът дойде, трябва да бъда готов. Разбирате ли Все Разхождам се и сканирам, сканирам. Ако топката отиде тук - може да се случи това и това. Ако отиде там - ще стане това и това.

Това е усещане. Когато отборът се защитава, знам, че не е необходимо да участвам. Стоя и чакам подходящия момент.

"Интересното е, че хората са по-шокирани, когато не вкарам, отколкото когато вкарам. Ако не успея, заглавията в Норвегия гласят: Без гол! Изобщо не се оплаквам - подписах със Сити, за да вкарвам голове."

Холанд започна ударно и настоящия сезон - 8 попадения в 7 мача във Висшата лига. Следващото му изпитание ще бъде да порази мрежата на Арсенал в неделя.