на живо

Неймар плаща на приятели - "Помагаме му да се отърве от стреса"

Те са навсякъде - на стадиона, на семейни празници, дори на олимпиада

Getty Images

В Катар има една група бразилци, които лично се грижат за доброто настроение на звездата Неймар.

Историята с "професионалните приятели" беше разгласена от медиите още през 2013 г., когато 15 души пристигнаха в Барселона, представени като приятели и роднини. Твърди се, че самият Неймар е настоял за тяхното присъствие и клубът им е уредил пътуване до столицата на Каталуния за 300 000 евро.

Докато той получаваше аплодисменти от 56 000 зрители на стадиона и позираше пред камерите при представянето си, неколцината гледаха от първите редове на "Камп Ноу". На тениските на всички пишеше toiss (от португалски - „ние“).

Настоящата звезда на ПСЖ многократно е казвал, че договорът с "Барселона" е негова детска мечта, а появата на любимите хора изглеждала абсолютно естествена. Аверите пък вярват, че са му помогнали да се отпусне и да чувства по-малко напрежение.

Компанията бързо се връща в Бразилия, планирайки да посещава Испания няколко пъти в годината, въпреки че испанските медии писаха, че той е наел къща за тях и ги чака, за да им помогне да се адаптират.

Групата, наричана parcas, придружава Неймар във всички ключови събития в живота му: семейни празници, мачове, при представянето му в ПСЖ, а по време на олимпиадата през 2016 г. дори живее близо до националния отбор. „Нямахме проблеми с тях на Игрите. Неймар искаше да са наоколо и те отседнаха в нашия хотел. Спазваха график и се появиха в точно уречен час“, разказва координаторът на бразилския представителен тим Еразмо Дамиани.

Комбинацията "професионални приятели на Неймар" се появи заради обвинения, че той уж плаща на близките си (формално не го прави той, а неговият клуб). В пресата бе цитирана цифра от 10 000 евро на месец и посочени няколко души, които постоянно живеят близо до футболиста в Париж. Разбира се, няма ясен списък с техните задължения, както и информация за техния статус, точен брой и степен на близост.

Снимка: Instagram

„Във връзка с инфлацията и развитието на икономиката, виждам, че единствената професия, която не страда от кризата, е тази да си "приятел" на Неймар". Това е хитова шега в Бразилия през 2017 г. на фона на протести срещу пенсионната реформа и промените в трудовото законодателство. Въпреки че минаха пет години, изглежда все още актуална...

Може би един от най-близките, ако не и най-близкият до Неймар, е Олесио Амансио. В интервю той каза, че познава футболиста от дете и всъщност е израснал с него в едно семейство, поради което журналистите го наричат ​​полубрат на звездата.

Други от вътрешния кръг са Жил Себол, Амансио и Карлос Енрике. Те идват с него на партита, придружават го на мачове и изпълняват задачи около бизнеса му: снимки, социални мрежи и срещи с компании.

„Не говорим за футбол. Ние помагаме на Неймар да се отърве от стреса", споделя един от приятелите му.

Според Bleacher Report той възприема близостта на тези хора, като един от ключовете към успешната му кариера и не жали пари за тях.