на живо

"Ограбих къщите на Роналдо и Кройф. При Меси не пипах, защото го обичам"

Говори шеф на престъпна банда

iStock

Шефът на престъпна банда проговори за обирите на къщи на футболисти.

Вестник El Espanol публикува интервю с ръководител на косовско-албанска групировка, която повече от 20 години ограбва баровски домове.

Групата наброявала над 100 души и стои зад обирите на домовете на много футболисти, в това число на Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Йохан Кройф.

"Влязохме в къщата на Йохан Кройф в Барселона. Там взех часовник, ​​дребни предмети от Hermes и 20 000 евро в брой. Нямаше камери за видеонаблюдение и аларми. Влизайки там, разбрах чия е къщата.

Снимка: EPA

Стояхме и зад обира при Кристиано Роналдо в Мадейра, но плячката не беше интересна", споделя каза крадецът, който нарича себе си Алберто.

Снимка: Reuters

Той разкрива и подробности за схемата, по която се извършват обирите. По думите му необходимата информация се дава от хора, близки до потенциалните жертви. Като награда те получават 30% от откраднатото.

Снимка: iStock

Алберто каза, че е отказал да обере семейната къща на Лионел Меси в Каталуния по време на изявите на аржентинеца за ПСЖ.

Снимка: БГНЕС

"Спрях няколко пъти хора, които искаха да нахлуят там. Гордея се с това. От уважение към Меси, защото го обичам. Точка!", каза шефът на престъпната група.