на живо

От Барселона подкупили шеф на съдиите с 1,4 млн. евро?

Президентът на клуба Жоан Лапорта отрича

Скандал в Испания, след като обвиниха Барселона в подкупване на бивш шеф на съдиите в продължение на няколко години! Според местните медии, между 2016 и 2018 г. клубът е превел 1,4 млн. евро на компания, чийто собственик е Хосе Мария Енрикес Негрейра - екс-рефер от Ла Лига с 24-годишен стаж в Кралската испанска футболна федерация.

В договора на Негрейра с Барселона е отбелязано, че той се ангажира с консултантски услуги. Една от тях - да съветва играчите как да се държат със съдиите. Същевременно обаче опитният рефер е изпълнявал ролята си на заместник-председател на Съдийската комисия.

От Барселона твърдят, че наели фирмата на Негрейра, за да предоставя видеоматериали с изяви на таланти от други клубове в страната.

От "Ноу Камп" заплашиха със съд радио "Сер", което разпространи информацията за предполагаемия подкуп.

Президентът на лидера в Примера дивисион - Жоан Лапорта, обяви обвиненията за целенасочени, защото се появяват в момент, в който "блаугранас" се откъснаха на върха. Утре на Барселона предстои и важен мач в Лига Европа - сблъсък с Манчестър Юнайтед в 1/16-финалите. (19:45 ч., пряко по bTV Action).

"Не е случайно съвпадение, че тази информация се пуска сега. ФК Барселона и преди е ползвал услугите на външни консултантски фирми, за да получава информация за футбола в по-ниските нива в Испания, както и съдийски консултации, което правят и другите клубове в Испания. Изненадани сме от тези новини и ще защитим честта и интересите на Барселона", коментира Лапорта.