на живо

Отвлякоха родителите на Луис Диас, похитителите са мъртви (ОБНОВЕНА+ВИДЕО)

Шок и ужас в Колумбия

 

Родителите на нападателя на Ливърпул Луис Диас са били отвлечени тази нощ, съобщи главната прокуратура на Колумбия. Инцидентът е станал в северната част на страната.

"На главната прокуратура бе съобщено за похищение на родителите на Луис Диас в района на Баранкас, провинция Ла Гуахира, след което специализирана група прокурори, служители на техническото следствие и следователи от обединената полицейско-военна група за борба с отвличанията предприеха спешни мерки по установяване местонахождението на тези хора и издирването на виновните", се казва в профила на прокуратурата в Twitter.

Според местните медии майката и бащата на колумбийския национал са били отвлечени от поне двама въоръжени и маскирани, когато спрели на бензиностанция. Бащата е бил откаран с мотоциклет, а майката - със семейния автомобил.

Няколко часа по-късно полицейски екип е успял да освободи майката - Силенис Маруланда, и това бе обявено лично от президента на Колумбия Густао Петро.

По-късно се разбра, че и бащата е бил спасен след престрелка, след която двамата похитители са мъртви.

26-годишният Луис Фернандо Диас Маруланда подписа с Ливърпул през 2022 г., след като дотогава играеше в Порто. До момента той има 30 мача и 10 гола за тима. За националния отборна Колумбия нападателят има 43 участия и 9 гола.

Днес в 16:00 ч. Ливърпул приема Нотингам.