на живо

Пеле от болницата: Силен съм!

Легендата е в болница от вторник

Бразилската футболна легенда Пеле даде яснота за състоянието си, като обяви, че се чувства "силен и с много надежда" по време на лечението си в болница в Сао Пауло.

В последните дни докторите се опитват да подобрят здравето на бразилеца, който страда от рак на дебелото черво. Според информацията неговото тяло вече не реагира на химиотерапия и той получава само обезболяващи медикаменти.

"Приятели, искам да ви държа спокойни и позитивни. Силен съм и с много надежда. Продължавам да следвам лечението си. Искам да благодаря на всички медицински лица, които се грижат за мен. Имам много вяра в Господ и всяко съобщение с любов, което получих от вас от целия свят. Те ме държат пълен с енергия. Освен това да гледам Бразилия на световното първенство! Благодаря ви за всичко" написа футболната легенда за своите близо 11 милиони последователи в Instagram.

82-годишният Пеле е в болницата от вторник, въпреки че в четвъртък приближени до него съобщиха, че става дума за "рутинна процедура". В събота стана ясно, че влошаването на здравето му всъщност е сериозно.

"Той се повлиява добре от лечението на респираторна инфекция, не се наблюдава влошаване през последните 24 часа", обявиха лекарите.

Пеле спечели три световни титли през 1958, 1962 и 1970 г.