на живо

Писна ми от кучета и ниви: Белгиец шокира Партизан

Натан Де Медина се чувствал потиснат в сръбския футбол

Белгийски футболист напуска Партизан по шокираща причина. Защитникът Натан Де Медина е уведомил треньора Игор Дуляй, че не желае да прекара нито ден повече в сръбския футбол.

Като причина той посочил отчайващите терени и атмосферата на мачовете от местната Суперлига. Повечето клубове не предлагали елементарни условия за играчите и зрителите, а трибуните оставали почти празни.

Де Медина тотално загубил мотивация да играе на разорани ниви и е категоричен, че напуска Партизан след края на сезона. Той не иска и да чуе за активиране на опцията за още една година.

Белгиецът все пак обещал да подходи професионално към тренировките до края на шампионата. И е отказал да размисли въпреки усилията на новия треньор Алберт Наг.

Де Медина пристигна в Белград през миналия септември, но дебютира чак през пролетта. Той беше ухапан от куче преди мача с Явор и отпадна от титулярния състав. Вместо него стартира Боян Ковачевич, който не изпусна получения шанс. А Натан изигра само два двубоя за купата и нито един в първенството.