на живо

Племенникът на израелска легенда убил трима от "Хамас"

„Спаси ни“, молят близки на бившия футболист, живеещи до Газа

 

Кошмарни часове за бившата звезда на английските елитни Ливърпул, Арсенал и Челси - Йоси Бенаюн. Близки на легендата, който е рекордьор по мачове за Израел със своите 102, са били нападнати от бойци на "Хамас" и спасени след героична постъпка на племенника му.

Семейството на сестрата на Бенаюн - Рути, живее в кибуц Беери, недалеч от ивицата Газа. Според Ynet Sport, домът им бил атакувана от четирима терористи, които простреляли зета на Бенаюн - Шарон Шабо.

Срещу бойците на "Хамас" се изправил племенникът Шакед, който е част от Голанската бригада към армията. Той убил трима и прогонил четвъртия. Последният успял да хвърли граната в къщата, но не наранил никого.

"В шок съм, това бе чудо. Преживях най-трудния ден в живота си. Вече бях приел, че са мъртви, но се случи чудо благодарение на героизма на моя племенник.", сподели Бенаюн.

Зетът на екс футболиста вече е претърпял операция и е извън опасност за живота. Семейството отправило отчаяна молба към Бенаюн да ги измъкне от ужаса.

Политическата ситуация в Израел е доста комплицирана заради нападението на групировката "Хамас". Много убити и ранени мирни израелски граждани предизвикаха истински шок и ужас в целия свят. Израел отговори с действия на армията си и мобилизация на 300 000 резервисти днес.