на живо

По-малко от 48 часа след триумфа: Ювентус разкара Алегри

Грозен завършек на втория му период начело на торинския гранд

По-малко от 48 часа след триумфа с Купата на Италия, Ювентус уволни треньора Масимилиано Алегри!

От клуба обявиха, че причината е възмутителното поведение на специалиста след финала с Аталанта (1:0), когато влезе в конфликт със съдиите на мача, впоследствие и със спортния директор Кристиано Джунтоли, отправяйки жестове към шефа на торинския гранд. Накрая Алегри нагруби директора на в-к "Тутоспорт" Гуидо Вaкиаго.

"Алегри, явно недоволен, трябваше да изпълни последното задължение от своята триумфална (но очевидно не много ведра) вечер - да говори на пресконференция, но намери няколко минути и за мен. "Глупав редактор! Да, ти си скапан редактор. Пишете истината във вашия вестник, а не това, което ви казват клубовете! Спрете да флиртувате с клубове.", разкри Вaкиаго.

"На първото предложение да се успокоя и да ми обясни каква е истината, която крия, Алегри ме дръпна, блъсна и пъхвайки пръста си под носа ми, извика: "Слушай, знам къде да дойда за теб. Знам къде да те намеря. Ще дойда и ще ти откъсна и двете уши. Ще те ударя в лицето. Пишете истината!" Последваха и други забавни думи..."

"В този момент Габриела Равицоти от пресцентъра на Ювентус и служител на Серия "А" го дръпнаха и успяха да го отведат. Това е всичко: Съчувствам на онези, които очакваха нещо по-кърваво, и съжалявам за грубостта на онези, които, особено на публично място, трябва да се държат по различен начин.“, написа Гуидо.

На "Олимпико" играчите на Ювентус се справиха прекрасно с тактическите задачи на треньора Алегри и триумфираха за 15-ти път в историята с Купата на Италия.

Единственото попадение в двубоя отбеляза Душан Влахович в 4'.

Така Алегри, който се завърна при "бианконерите" през 2021 г., завърши втория си престой начело на Ювентус след 2014-2019. Той има 5 титли в Италия, 5 Купи, 2 Суперкупи и два загубени финала в Шампионската лига със "Старата госпожа".