на живо

Похарчиха за него 200 млн. евро, изгониха го с 3 изречения

През този сезон Еден Азар изигра само 10 мача за Реал Мадрид

Getty Images

Реал Мадрид официално обяви своята раздяла с Еден Азар, след като двете страни се разбраха да приключат своите взаимоотношения по взаимно съгласие.

Азар печели 28 милиона евро годишно без данъци и напускането му ще освободи огромна част от заплатите на клуба.

Снимка: Getty Images

Според изчисленията всяка минута, прекарана на белгиеца на терена през този сезон, е струвала на Реал Мадрид 70 000 евро.

През лятото на 2019 г. "белия балет" привлече белгиеца от Челси за 115 милиона евро, похарчи за него още 120 милиона и това лято най-накрая се раздели с него.

Снимка: Getty Images

През този сезон той записа едва 10 мача за тима на Карло Анчелоти, записвайки на терена само 392 минути.

Ръководството на Реал се сбогува с Азар с кратко съобщение от три изречения: "Реал Мадрид и Еден Азар постигнаха споразумение, според което играчът ще напусне клуба до 30 юни 2023 г. Той беше част от нашия клуб в продължение на 4 сезона, през които спечели 8 трофеи - Шампионската лига, световното клубно първенство, Суперкупата на Европа, две титли в Примера, Купата на Краля и две Суперкупи на Испания. Благодарим му и му желаем всичко най-добро на него и семейството му в следващата фаза от кариерата му".

Снимка: Getty Images

Преди да дойде в Реал, стойността му в специализирания портал Transferamrt се оценяваше на 150 милиона евро, а в момента е едва 5 милиона евро.

Снимка: Reuters