на живо

Посягаш на Хюн-мин Сон, губиш милиони

Халф на ПСЖ ще бъде изправен на съд заради идиотска постъпка

Съотборник на Хюн-мин Сон в националния тим на Южна Корея е изправен пред колосални финансови загуби, след като си позволи да посегне на звездата на Тотнъм. Лий Кан-ин ще бъде съден за 800 000 евро от свои рекламодатели за нанесени щети. Освен това е застрашен от допълнителни искове за милиони заради нарушаване на клаузи в договорите си. 

Скандалът избухна по време на обяд на турнира за Купата на Азия. Капитанът Сон се вбесил, когато по-младите му съотборници се втурнали да се хранят, за да имат повече време за игра на тенис на маса. Страстите се нажежили и той се озовал с изкълчен пръст на ръката след спречкване с Кан-ин. 

Сега халфът на ПСЖ е обект на съдебно преследване от свой рекламодател - компанията на видеоигри Nexon. Телекомуникационната компания КТ пък обмисля прекратяване на договора с футболиста, чийто лик грее на билборди из цялата страна.

Възможно е Кан-ин да плати солени неустойки - съответно 3 милиона евро и 4,8 милиона евро. Подобни суми се вписват в споразуменията в случай на предизвикване на публичен скандал.

Побойникът вече се извини за действията си, но отрече да е удрял своя съотборник. "Много разочаровах футболните фенове, които винаги са подкрепяли нашия национален отбор. Наистина съжалявам."

Сон трябваше да играе с превръзка на пръста си, а Южна Корея загуби полуфинала от Йордания с 0:2. Впоследствие треньорът Юрген Клинсман беше уволнен.