на живо

Преди две години за малко да стане полицай, а сега е герой за "лалетата"

Кариерата на Андрес Ноперт започва в Хееренвеен

Reuters

Нидерландия стартира с победа в Катар, надделявайки с 2:0 над Сенегал в мач от Група А. Истинският герой в мача бе стражът на "лалетата" - 203-сантиметровият Андрес Ноперт.

Дебютантът е роден преди 28 години в Хееренвеен и кариерата му започва в едноименния клуб. Той обаче трябваше да напусне клуба през 2014 г., без да има нито един мач за първия отбор. Мести се в НАК Бреда, но кариерата му и там не потръгва - 7 мача за четири години. Пробва се и в италианската Серия B, но изпада от лигата с "Фоджа". Там изигра 8 двубоя. По-късно опитва късмета си и в "Додрехт", но само след два мача е освободен.

Снимка: Reuters

Съпругата му и други членове на семейството му вече го молят да се откаже от футбола и да започне работа в полицията в родния си град. Той обаче не се отказва от мечтата си, въпреки че цял сезон не може да си намери отбор.

През януари миналата година Андрес най-накрая получи своя шанс във втородивизионния "Гоу Ахед Ийгълс", след което се завръща в "Хееренвеен", клубът, в който стартира кариерата му.

Феновете бяха шокирани, когато Луис Ван Гаал го повика да защитава цветовете на родината си в Катар и още повече, че го пусна титуляр срещу Сенегал.

Така Ноперт сбъдна мечтата си. Преди две години той нямаше клуб и кариерата му се разпадаше, а в понеделник дебютира за националния отбор на най-голямото футболно шоу в света...