на живо

Роднини, кучета, паник бутон: Обраха Джак Грийлиш

Бандитите проникнали в новата му къща по време на мача с Евертън

Кошмарна Коледа за звездата на Манчестър Сити и английския национален отбор Джак Грийлиш. Бандити задигнаха бижута за 1 милиона паунда от дома му, пълен с негови роднини.

Обирът е станал в сряда вечерта, докато футболистът беше на терена на стадион "Гудисън Парк" за гостуването на Евертън в мач от Висшата лига. По това време в къщата са били приятелката му Саша Атууд, майка му Карън, баща му Кевин, баба му, двете му сестри и брат му. Плюс още трима семейни приятели. 

Всички те гледали мача на Сити по телевизията, когато чули странни звуци на втория етаж на къщата. Лаят на кучетата им подсказал, че там са проникнали натрапници.

Бащата на Джак натиснал паник бутона и след минути пристигнали охранители и полиция. Крадците обаче успели да изчезнат с тлъстата плячка - ценности и часовници.

Грийлиш и Саша се нанесли в новия си дом на стойност 6 милиона паунда съвсем скоро - няколко дни преди Коледа. Имението се намира в област Чешир, близо до Манчестър.

"Няма пострадали, но сме шокирани, изплашени и уязвени. Не можем да повярваме, че докато вкъщи сме толкова много хора, някой ще се осмели да извърши такъв нагъл обир. Страшно е. Нищо не ги спира - нито алармата, нито кучетата", коментира член на семейството.

Самият Джак научил новината веднага след победата с 3:1 срещу Евертън и на секундата тръгнал към дома си.