на живо

Роналдо, Робен, Диаби, Уилшър - кой е най-чупливият?

"Победителят" в класацията е бил контузен сумарно около... 5 години

Кой е най-чупливият играч в модерната история на футбола? Отговор на този въпрос даде проучване, публикувано в социалната мрежа Reddit. Изготвилият го е използвал данни на PopFoot, a резултатът е таблица с Топ 20 на футболистите с най-дълъг престой в лазарета.

Над всички е бившият френски национал Абу Диаби - 21 травми, 1747 дни извън терена и 314 пропуснати двубоя. Това означава, че в професионалната си кариера полузащитникът е бил контузен сумарно около... 5 години.

Диаби бе смятан за наследник на Патрик Виейра в "Арсенап", но излизаше от строя твърде често. Най-тежката му контузия бе от сезон 2005/2006, когато глезенът му понесе поражения след сблъсък с Дан Смит от "Съндърланд". Резултатът: 3 операции и 8 месеца рехабилитация. (Видео от фала можете да видите по-горе.)

Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер бе бесен на нарушението и дори посъветва Диаби да потърси правата си в съда.

Втори в класацията на "стъклените" е Ариен Робен. Нидерландското крило има 58 контузии, 1507 дни извън терена и 243 пропуснати мача.

Не е изненада, че третото място заема Джак Уилшър с 18 контузии, 1470 дни в лазарета и 214 пропуснати срещи.

Топ 5 допълват Венсан Компани и Стеван Йоветич, а с най-голям брой травми е Франк Рибери - 72.

Листата е тъжна, тъй като присъстващите в нея са могли да бъдат много по-успешни без контузиите. 3 години и 8 месеца във възстановяване прекара и двукратният носител на "Златната топка" - Роналдо. Представяме си какво можеше да постигне Феномена, ако тялото не го предаваше.