на живо

Роналдо: Смятам се за перфектен!

"Горд съм, че съм първият играч, играл на шест европейски първенства"

Роналдо: Смятам се за перфектен!
 

Голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо обясни какви качества го държат на топ ниво. Три дне преди старта на Евро 2024, нападателят на Ал Насър говори пред сайта на УЕФА.

"Година след година се опитвам да се подобрявам. Винаги има възможности за растеж. Смятам се за завършен играч, за перфектен, но винаги има нещо, което мога да подобря.

С напредването на възрастта развиваш умения, които не са били толкова развити преди, а някои способности се губят, така че е важно да се опитате да се адаптирате.

Това е ключовата дума. Ако играчът иска да бъде стабилен и да играе дълги години, той трябва да има висока адаптивност и необходимите за това характеристики. Точно това се опитах да направя.

Фактът, че играя на най-високо ниво от 20 години, не е случаен и поддържането на това ниво е много трудно. Това може да се постигне само чрез голяма отдаденост и упорита работа", каза 39-годишният петкратен носител на "Златната топка".

Снимка: Reuters

"Всеки играч има свой собствен стил. Вярвам, че лидерските качества се основават на това кои сме, как се чувстваме и какво сме научили по време на професионалната си кариера. Опитвам се да бъда лидер по възможно най-продуктивния начин.

Искам да бъда играч, който помага на другите, някой, на когото могат да се равняват, модел за подражание да бъда истински професионалист.

Снимка: БГНЕС

Винаги казвам, че обичам да давам пример. Не съм човек, който говори много, вместо това обичам да показвам на другите кой съм. И когато се стигне до конфликт, когато нещата се объркат, трябва да знаете кога да се успокоите и кога да подкрепите. Но когато нещата вървят добре, трябва да работите с всички едновременно.