на живо

"Роналдо вонеше на алкохол, а Касано не спираше да си поръчва пържени картофи"

Фабио Капело разказва на студенти за престоя си в Реал Мадрид

 

Легендарният треньор Фабио Капело два пъти е заставал начело на Реал Мадрид, а пред италиански студенти той разкри какви проблеми е срещал.

Най-големите футболни звезди се оказват трудни за "опитомяване", а италианецът разказа, че е имал търкания с Феномена Роналдо, както и с Антонио Касано.

Специалистът говори при откриването на новата академична година в миланско висше училище.

"През февруари 2007 г. реших да изгоня Роналдо. Той обичаше купоните и насърчаваше съотборниците си да ходят с него. Но в Испания медиите имат голямо влияние върху обществото и това не оставаше незабелязано.

Веднъж Ван Нистелрой ми каза: "Сър, съблекалнята мирише на алкохол" и това беше истина. Тази година Роналдо тежеше 94 кг. В Корея на световното първенство през 2002 г. той бе 82 килограма. Съветвах го да отслабне, но той, напротив, напълня - до 92,5 кг", разказа Капело, цитиран от AS.

"По-късно Берлускони ми се обади, за да ме попита за евентуален трансфер на Роналдо. Опитах се да го разубедя. Казах му: "Роналдо е купонджия, който се интересува само от това да бъде заобиколен от жени".

Берлускони каза: "Добре, благодаря ти, Фабио." На следващия ден Роналдо подписа договор с Милан."

Треньорът коментира и Антонио Касано.

"С Касано всичко излезе извън контрол. Преди всеки мач искаше пържени картофи! Това е неприемливо. Още повече се ядосах на готвача, отколкото на Касано. Не разбирах защо той прави това, непрекъснато му обяснявах, че не е здравословно."

Въпреки трудностите, за които говори италианският треньор, Реал успя да спечели шампионската титла през сезон 2006/07. Капело бе треньор на "кралете" през сезони 1996/97 и 2006/07.