на живо

Румънци избягаха от футболен мач с руснаци

Местната федерация заплашила "Оцелул" с отнемане на точки

Румънският "Оцелул" избяга от контрола с руски съперник, за да не получи наказание от местната федерация. Куриозната случка се разигра на лагер в Турция и за нея разказа треньорът на "Енисей" Алексей Ивахов.

"Те се страхуват от нас. Румънците избягаха. Съперникът се отказа час преди приятелския мач по заповед на румънската федерация".

"Безумието застигна спорта. Преди седмица подписахме договора за контролата. "Оцелул" дойде до терена в нашата база в Анталия, футболистите проведоха загрявка. След обаждане от федерацията и предупреждение за отнемане на точки, те се качиха в автобуса и си тръгнаха", обясни Ивахов.

От "Оцелул" също публикуваха позиция в социалните мрежи. "Заради ограниченията, наложени на руските клубове на международната сцена, отменихме мача с "Енисей". Отборът ще проведе тренировка, а организаторите на лагера ще опитат да ни намерят друг съперник".

"Оцелул" е на трето място в румънската втора лига, на две точки зад лидера "Стяуа". В началото на миналото десетилетие отборът печели титлата и играе в групите на Шампионската лига.

Наскоро и българският "Левски" отмени цели три контроли с руски тимове, уговорени на лагера в Дубай. Причината - натиск от страна на "сини" фенове.  

Тагове:

@