на живо

С българска връзка: Шокиращи сцени на мач в Кипър (ВИДЕО)

Расистки обиди и удар в лицето след двубоя между Аполон и АЕЛ

С българска връзка: Шокиращи сцени на мач в Кипър (ВИДЕО)

Шокиращи сцени помрачиха осминафинала за Купата на Кипър между Аполон Лимасол и АЕЛ Лимасол. Секунди сред последния съдийски сигнал се стигна до расистки обиди и удари.

Мачът завърши 3:1 за Аполон, а единственото попадение за загубилия тим отбеляза бившият нападател на Локомотив Пловдив Георги Минчев.

Най-напред Алиел Перец от Аполон каза нещо на Луи Де Лукас от АЕЛ. Централният защитник, който е национал на Доминиканската република, отговори директно с юмрук в лицето на своя съперник.

Реферът незабавно изгони и двамата. А след двубоя Де Лукас разкри, че е бил обиден заради цвета на кожата си.

"Изразявам искрените си извинения и съжаление за инцидента. Действията ми бяха недопустими и непрофесионални. Искам да се извиня първо на моя колега футболист, но и на всички останало за безразсъдното ми поведение.

"По никакъв начин не оправдавам действията си. За съжаление умът ми беше замъглен от неприемливото и непрофесионално поведение на противниковия играч от момента, в който влезе в игра. Получавах непрекъснато повтарящи се обиди от расистки и личен характер.

"Никога в професионалната си кариера не съм изпитвал такова ниво на вербален расизъм на терена. Разочарованието и унижението, които изпитвах, замъгляваха преценката ми. Реакцията ми беше изключително лош опит да спра това, което ми се случваше. Вече подадох жалба в кипърската полиция с помощта на моя адвокат. Докладвах за случая в УЕФА и ФИФА", обясни Де Лукас.