на живо

Санкции ли? Сърбия гостува на Русия за контрола

Това ще е първи мач срещу европейски отбор след началото на войната в Украйна

Сърбия е първият европейски отбор, който ще изиграе футболен мач с Русия след началото на военните действия в Украйна. Това става ясно от изявление на президента на Руския футболен съюз Александър Дюков.

"Разбрахме се със сърбите. Догодина ще изиграем контрола в Русия. Получихме одобрение от УЕФА, но все пак дотогава всичко може да се случи", добави той.

"Можете да играете с различни страни, но е по-правилно да бъде тук, в Русия. Ние, разбира се, трябва да се стремим да провеждаме мачове пред пълни трибуни. Не мога да гарантирам, че сърбите обезателно ще дойдат, но има подписан договор", добави президентът на РФС.

Стана ясно още, че бюджетът на Руския футболен съюз за 2024 година не е променен и възлиза на 11 милиарда рубли, обяви генералният секретар на РФС Максим Митрофанов. "Разходите съответстват на приходите. В този бюджет има определен дял средства, които получаваме от международни организации, УЕФА и ФИФА. Този бюджет е одобрен за 2024-а, той не е променен спрямо тази година", добави Митрофанов.

От началото на военните действия в Украйна националният отбор на Русия беше изхвърлен от официалния футболен календар. Последният официален мач датира от ноември 2021 г. - 0:1 от Хърватия в световна квалификация.

Оттогава съперниците в контроли са страни като Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Иран, Ирак, Египет, Катар, Камерун, Кения и Куба.