на живо

Съотборник на Мартин Минчев: Аз съм гей! (ВИДЕО)

Не искам да се крия повече, заяви футболистът

Съотборник на Мартин Минчев: Аз съм гей! (ВИДЕО)

Чешки национал призна, че е гей. Якуб Янкто, който е съотборник на Мартин Минчев в Спарта (Прага), направи това с видеообръщение в социалните мрежи.

"Здравейте, аз съм Якуб Янкто. Като всеки друг, имам своите силни и слаби страни, семейство, приятели, работа, която върша по най-добрия начин от години, със сериозност, професионализъм и страст. Както всички останали, и аз искам да живея свободно. Без страхове. Без предразсъдъци. Без насилие. С любов. Аз съм гей и не искам да се крия повече.", казва Янкто в клипа.

От клуба заявиха подкрепата си за футболиста: "Якуб Янкто говори открито за сексуалната си ориентация с ръководството, треньора и съотборниците си преди известно време. Всичко останало е свързано с личния му живот. Няма други коментари. Няма повече въпроси. Имате нашата подкрепа. Живей живота си, Якуб. Нищо друго няма значение.", написаха от Спарта.

Полузащитникът направи кариера в Италия, където носи екипите на "Удинезе", "Асколи" и "Сампдория". Последва трансфер в испанския "Хетафе", преди завръщането в Чехия през август миналата година. 27-годишният Янкто играе като преотстъпен в Спарта.

Янкто има 1 гол в 10 мача за столичния тим от началото на сезона. Той обаче не е играл от 15 октомври миналата година, когато се контузи при победата с 5:2 срещу Пардубице в шампионата.