на живо

Шави: Не е до его и пари. Оставам в Барса, защото...

Треньорът официално обяви, че продължава работата си на "Камп Ноу"

Шави официално потвърди, че е размислил и остава треньор на Барселона. Той изрази намерение да напусне още през януари.

"Знаете, че съм голям фен на Барселона и винаги се опитвам да направя най-доброто за клуба. Когато се срещнахме с президента, му споделих моите виждания. Усещам голямото доверие от него и от целия борд. Трябва да работим добре, това е печеливш проект. Аз също трябва да продължа да мисля за това, което е най-добро за клуба", сподели Шави на пресконференция.

"Имаме много добра хармония с ръководство и с феновете. Това ме накара да преосмисля решението си. Ако успеем да коригираме някои детайли, ще бъдем близо до големите успехи", добави той.

"Решението да напусна не беше лесно. Сега обстоятелствата се промениха. Мисля, че проектът не е завършен. Мотивите да продължа са много - най-вече доверието на президента, Деко и играчите. Не е въпрос на пари или его", каза още Шави.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта подчерта, че Шави осигурява стабилността, от която клубът се нуждае. "Той предава опита си на младите. Доволен съм, защото искахме да продължи да работи тук. Ще бъдат направени някои промени."