на живо

Шокиращата изповед на футболист, "спасен от ангел" в Израел

Една от първите жертви на атаката на "Хамас" беше Лиор Асулин

Шокиращата изповед на футболист, "спасен от ангел" в Израел
 

Една от първите жертви на атаката на "Хамас" срещу Израел миналата събота беше футболистът Лиор Асулин. Той беше убит, докато празнуваше собствения си рожден ден. На партито присъства и друг футболист - Бен Шушан, който по чудо оцеля, сега разкрива подробности за бруталното нападение.

"Стигнахме на това парти късно, около 5:30 ч. сутринта, а час по-късно чухме алармите. Бях с жена ми и някъде към 6:45 ч. решихме да избягаме. Тръгнахме към 7:20 ч. След това терористите нахлуха. Върнах се да помогна на няколко приятели, които вече бяха ранени", разказва израелският футболист.

"Първоначално никой не беше наясно какво точно се случва. Едва по-късно разбрах, че това е голям инцидент без да подозираме размерите. Полицията насочваше хората. Надясно бяха терористите, ние тръгнахме наляво. Това ни спаси", разтърсен е Шушан.

Неговият приятел Лиор обаче завинаги остана на 47 години.

"Снимахме се, вдигнахме наздравица, дори изпратих снимката на приятел. Той имаше прекрасна душа. Познавах го добре, не мога да повярвам какво се случи".

Бен казва, че се е спасил по чудо.

"Мисля, че над мен имаше ангел-пазител. Пожертвах се, за да спася приятели и мисля, че това ми помогна. Когато видях кадрите, разбрах, че става дума за чудо", завърши той.