на живо

Скандал: Съотборници от Висшата лига задържани за изнасилване

И двамата са на 19 години

Двама съотборници от клуб от Висшата лига са задържани по подозрение, че са изнасилили жена. Информацията е на "Сън", като от изданието все още не разкриват имената, нито клуба на заподозрените за ужасното деяние. 

Знае се, че те са на по 19 години. 

Арестът на единия е станал на стадиона на клуба. Първоначално той е привикан от полицията на разпит още на спортното съоръжение и освободен. След това органите на реда са го посетили в дома му, където е бил отведен. 

Другият футболист е прекарал нощта в ареста, а след това е бил разпитван от разследващите. 

Засега е ясно, че жертвата сама е подала сигнала, след който полицията се е задействала. Единият играч е обвинен за самото изнасилване, а другият - за нападение и подпомагане на деянието. 

От клуба са заявили, че са съдействали на полицията и вече нямат право да изнасят детайли за разследването.

Снимка: Getty Images

Това не е първи случай на задържан за изнасилване футболист от най-високото ниво на английския футбол. През 2022 г. Мейсън Грийнууд от Манчестър Юнайтед беше отстранен от тима, тъй като срещу него започна дело за опит за изнасилване, което по-късно беше прекратено. Бившият защитник на Манчестър Сити Бенджамен Менди също беше съден за изнасилване и оправдан. 

След тези случаи клубовете във Висшата лига стартираха кампания, с която да разясняват на футболистите кога обектът на желанието им дава съгласие за сексуални отношения.