на живо

Скандал в Испания: Флорентино Перес опитал да затвори рефер в съблекалня

Искам да свириш за мен, както съдийстваш на Барса, казал босът

Getty Images

Бившият испански рефер Едуардо Итуралде Гонзалес излезе със шокиращи разкрития за натиск върху съдиите от страна на Реал Мадрид.

По думи му, през сезон 2010/2011 след мача Реал - Депортиво (6:1), той е бил затворен от президента на клуба Флорентино Перес в съблекалнята.

Реферът е бил иронично запитан дали може да отсъжда за "белия балет" така, както го прави за Барселона.

"Проучете случая и тогава ще видите как определени хора се опитват да упражняват натиск. След победа с 6:1 срещу Депортиво мачът свършва, напускаме терена и се сбогувам с моите асистенти.

Човек, който ме води в съдийската стая, ми казва: "Искам само да свириш за мен, както съдийстваш на Барса". Този човек е от Реал Мадрид.

Попитах го дали се шегува и му казах, че разговорът е приключил. Искаше да ме заключи в съблекалнята. След половин час Техническата комисия на съдиите вече знаеше за това. Съобщих за ситуация, която ми се стори сериозна. Нищо не се е случило.

Този, който ме заведе в стаята, беше Флорентино Перес. Не трябва да се крия. Има доклад", каза Гонзалес, който сега е анализатор в испанското радио Cadena SER.

Перес от своя страна заяви, че никога не е говорил със съдии, а на клубната телевизия се появи почти 4-минутен видео материал с решения на Едуардо Итуралде Гонзалес в ущърб на Кралския клуб.

Припомняме, че през 2020 г. същият този арбитър сподели пред Marca, че 90% от съдиите подкрепят Реал.

Така и към двата испански колоса са отправени тежки обвинения за натиск и подкупи към съдийските комисии, а само след седмица предстои поредното Ел Класико...