на живо

Слага Роналдо в малкия си джоб. Зе Роберто е животно!

Бившият футболист се увлича сериозно от фитнес

Слага Роналдо в малкия си джоб. Зе Роберто е животно!

Всички сме виждали физическото състояние на Кристиано Роналдо - мускули, мускули и мускули, без нищо излишно. Португалецът работи усилено от години, за да се превърне в еталон. 

Но един негов колега направо го слага в малкия си джоб! Спомняте ли си бразилският полузащитник Зе Роберто? Той игра в Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен, а след това се върна в родината си, за да сложи край на кариерата си през 2017 г.

От тогава досега явно Зе Роберто не е излизал от... фитнеса. Поне така изглежда от снимките му в социалните мрежи. 

Зе Роберто, който през юли ще стане на 50 години, винаги се е отличавал със стабилна физика. И явно доста внимание е обръщал на формата си, тъй като игра до 44 години. 

Снимка: Instagram

Неговото старание си има обяснение. Зе Роберто е израснал в много бедно семейство, а само футболът му позволява да се измъкне от мизерията. Той никога не е бил интересен за таблоидите. Причината е ясна - никога не се е забърквал в скандали, нито е тичал след известни красавици. Зе Роберто искаше само да играе футбол! 

След края на кариерата си, натрупал достатъчно мъдрост и състояние, бразилецът се захваща с фитнес.

Снимка: Instagram

"Всеки трябва да има свободно време, но и трябва да осъзнава, че има кариера. Всичко, което причинявах на тялото си, беше само с цел кариерата ми да е дълга и да бъда най-добрият на терена. Тялото ми беше инструмент, а когато почнах да се грижа за него, то ми се отблагодари със спортно дълголетие. Разбрах, че тялото ми е машина и му трябва поддръжка", разказва бразилецът.

Днес Зе Роберто работи като мотиватор на хора, които тепърва се захващат с фитнес и е рекламно лице на няколко бразилски компании. 

Снимка: Instagram