на живо

Децата са в другата стая: Жестоко престъпление разтърси футбола

Аржентинка беше убита от бившия си съпруг, който сложи край на живота си

Децата са в другата стая: Жестоко престъпление разтърси футбола

Жестоко убийство и самоубийство разтърсиха света на футбола. 30-годишната аржентинка Флоренсия Гуинасу беше пребита и удушена от бившия си съпруг Игнасио Агустин Ното (33). След като извършил престъплението, той сложил край и на собствения си живот.

Ужасните сцени се разиграват, докато в дома са двамата им сина - на 5 и на 7 години. Пред това време децата са в другата стая и си играят, без да подозират нищо.

Според местните медии жертвата многократно е подавала сигнали за домашно насилие. А във фаталния ден съседи се обадили в полицията заради предполагаем побой в жилището, но не последвала реакция.

Властите се отзовали едва когато на прозореца е открита бележка с текст "Обадете се на 911. Децата са сами". Тя е оставена от убиеца.

Флоренсия Гуинасу носеше екипа на първодизивионния клуб Аржентино де Мендоса. Тя се разделила с Ното през ноември 2023 г. и си издействала ограничителна заповед.

"Женският футбол е в траур. Още една жена е убита от бившия си партньор. Спрете да ни убивате", призоваха от клуба на жертвата.