на живо

"Спри да се преструваш, просто отиди и се бий"

Серж Орие иронизира украинеца Олександър Зинченко

"Спри да се преструваш, просто отиди и се бий"

Футболистът на Галатасарай Серж Орие иронизира украинеца Олександър Зинченко.

Футболистът на Арсенал наскоро заяви в интервю, че ако страната има нужда, той ще отиде на фронта, за да се бие срещу Русия.

В интервю за BBC Newsnight Зинченко коментира решението на президента на Украйна Володимир Зеленски да намали възрастовата граница за набиране на войници от 27 на 25 години.

Той посочи, че няма да се поколебае, за да защити родината си.

"Ако бъда призован да се бия, ще се отзова ли? Отговорът е ясен, ще отида на война. Знам, че много хора смятат, че ми е по-лесно тук в Лондон, отколкото ако бях в Украйна. Силно се надявам, че войната ще свърши скоро", каза 27-годишният Олександър.

Бившият играч на Тотнъм Серж Орие реагира остро на думите му.

"Спри да се преструваш и отиди там веднага. Никой не трябва да кани истински доброволец на война или да го моли. Просто отиди и се бий", каза националът на Кот д'Ивоар.

"Никога няма да забравим какво ни причиниха руснаците. Те ни наричаха "братя и сестри", но нападението показа, че няма как повече да сме приятели с тях. И на това ще науча децата ми, а те ще научат своите. Знам за стотици деца, чиито родители са били убити във войната. Това е неприемливо!"

Точно сега няма как да бъда по-горд от това, че съм украинец. Мечтата ми е войната да приключи скоро и да изградим страната си наново по начина, по който искаме", каза Зинченко преди дни.