на живо

Сръбски футболист получи инфаркт по време на мач (ВИДЕО)

25-годишният Драгиша Гудел се скара с лекарите, искаше да се върне на терена

Сръбски футболист получи инфаркт по време на мач (ВИДЕО)

Мачът от Трета лига на испанския футбол между Кордоба и Ферол бе прекратен само след 11 минути, след като сръбският футболист Драгиша Гудел получи инфаркт на терена.

25-годишният защитник беше сам в собственото си наказателно поле и докато топката беше в другата страна на терена, той просто се строполи на тревата.

Скоро той се изправи сам, но веднага падна отново, което беше сигнал за лекарите от двата отбора да нахлуят на терена.

Испанските медии съобщават, че реанимацията е продължила седем минути и Гудел е дошъл в съзнание.

Докато го изнасяли на носилка, сърбинът започнал да се кара на медиците, молейки ги да го пуснат да се върне в игра. Линейката обаче мигновено тръгнала към най-близката болница, а двата отбора се разбраха да прекратят мача.

Главният изпълнителен директор на Кордоба, Хавиер Гонзалес Калво, потвърди след срещата, че играчът е "в съзнание и стабилен. В следващите часове ще дадем повече новини за Драги. Всички се надяваме да се възстанови възможно най-скоро", добави той.

Той е изиграл 23 мача през този сезон, като е бил на терена 90 минути в 22 от тях. Гудел е брат на сръбския национал и футболист на Севиля Неманя Гудел.

Сърбите на в нашата група по пътя към Евро 2024. В петък те удариха Литва с 2:0, а в понеделник ще се изправят срещу Черна гора.