на живо

Тайно споразумение на Манчини заковава "Ман Сити"

Май е прибирал и пари под масата

Getty Images

Заплатата на Роберто Манчини е едно от ключовите доказателства срещу "Манчестър Сити", пише Athletic.

"Гражданите" са изправени пред драстична глоба и дори изваждане от Висшата лига за нарушаване на правилата за финансов феърплей за период от девет години. Новината беше обявена официално вчера и мнозина смятат, че на "Сити" трудно ще им се размине този път.

Изданието публикува документи от Football Leaks и други източници, които са били част от разследването на Висшата лига, които доказват, че тимът от Манчестър е фалшифицирал цифри във финансовите си отчети и се е опитал да скрие загубите.

Снимка: Getty Images

Едно от ключовите доказателства касае Роберто Манчини, който бе начело на тима от 2009 до 2013 г. От клуба съобщиха, че италианският специалист е взимал заплата от 1,5 милиона евро на сезон, но документите показват, че той е прибрал допълнителни два милиона под масата.

Манчини и неговата компания Italy International Services е издавала тримесечни фактури на "Манчестър Сити", от където след това са били препращани суми към собственика на "гражданите" - Шейх Мансур, който пък от своя страна ги препредавал на "Ал Джазира", за да могат да бъдат изплащани на италианския специалист.

С оглед на последните новини настоящия мениджър Пеп Гуардиола беше попитан дали е получавал допълнителни пари, които не са докладвани.

Каталунецът буквално полудя и започна да крещи на журналиста.

"Осъзнаваш ли какво ме питаш? Получих ли пари под масата днес? Мислите ли, че заслужавам такъв въпрос? Не знам какво стана с Роберто. Боже мой“, е част от отговора на Гуардиола.