на живо

Тен Хаг с яростна критика срещу Кристиано Роналдо

Поведението му е неприемливо, гневи се мениджърът на "Манчестър Юнайтед"

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Ерик Тен Хаг разкритикува остро Кристиано Роналдо и останалите футболисти на тима, които напуснаха "Олд Трафорд" преди края на контролата срещу "Райо Валекано" в неделя. Португалецът, който участва в първата си лятна проверка, беше заменен на почивката. Още няколко играчи, които изгледаха мача от ложата, също си тръгнаха десетина минути преди последния съдийски сигнал.

"Ние сме отбор и това означава, че всички оставаме до края на мача - заяви разочарованият Тен Хаг. - Това поведение е напълно неприемливо. Говоря за всички".

Срещата завърши 1:1, като Роналдо не успя да се разпише при завръщането си след ваканцията. Смята се, че 37-годишният Кристиано настоява да напусне "Юнайтед" и да премине в клуб, с който да участва в Шампионската лига. Ръководството му разреши да пропусне голяма част от предсезонната подготовка в Тайланд и Австралия поради лични причини.

Тен Хаг няколко пъти подчерта, че Роналдо не се продава и твърдо попада в плановете му за новия сезон. Първият двубой на "червените дяволи" е домакинство на "Брайтън" в неделя.