на живо

Титуляр на Рома остава без национален отбор?

Миле Свилар е интересен случай

Титуляр на Рома може да остане без национален отбор. Вратарят Миле Свилар обяви преди няколко седмици, че е решил да не играе за Сърбия, а вместо това избира Белгия.

Свилар обаче има един приятелски мач за западните ни съседи, което може да превърне паузите заради международните двубои в почивки за него.

"Белгия поиска правни експерти да разгледат случая със Свилар. Изводът е, че той е защитавал цветовете на Сърбия и въпреки че е приятелски мач, не може да смени националния си отбор.", заяви селекционерът на "червените дяволи" Доменико Тедеско.

Свилар вече си навлече гнева на сърбите, след като публично се отказа да играе за страната. Местните медии са убедени, че той никога повече няма да получи повиквателна.

Свилар записа едно полувреме за Сърбия в контролата с Катар на 1 септември 2021 г.

24-годишният Свилар премина в Рома през лятото на 2022 г. със свободен трансфер от Бенфика. Тогава той бе привлечен по желание на Жозе Моуриньо.

Стражът обаче осъществи големия си пробив, след като Даниеле Де Роси смени Специалния. Под ръководството на клубната легенда Миле се утвърди, измествайки ветерана Руи Патрисио, чийто договор изтича през лятото и няма да бъде подновен.