на живо

"Топката не отскача": Кал отложи дербито в Шотландия

Валежите обезобразиха терена на Дънди

"Топката не отскача": Кал отложи дербито в Шотландия

Дербито на кръг в шотландската футболна лига между Дънди и Рейнджърс няма да се играе. Мачът беше насрочен за 13 ч. българско време, но стадион "Денс Парк" се оказа негоден.

Причината е в проливните валежи в последните дни. На снимките се вижда, че на няколко места теренът е наводнен, а тревата е отстъпила място на калта. 

Въпреки усилията на домакините от Дънди, делегатите и съдиите решиха, че е по-безопасно футбол да не се играе в такива условия.

"Топката се движи добре. От 5 сутринта момчетата дават всичко от себе си да оправят нещата. Но има две места на терена, на които топката не отскача както трябва. Останалата част е добре", обясни мениджърът на Дънди Джон Нелмс.

Тестове за пригодността на терена бяха правени няколко пъти през деня. В крайна сметка главният съдия реши да отложи мача.

Очаквано от Рейнджърс не бяха доволни от този ход на нещата. "Отборът ни се подготвяше за този мач по обичайния начин. До тази сутрин никой не ни беше предупредил за проблемите. Защо от Дънди не казаха, че се борят с нещо такова?", пита клубът.

Отлагането на срещата за след паузата за национални отбори означава, че от Рейнджърс ще бъдат изпреварени за първото място в класирането от големия си враг - Селтик. Двата тима водят битка за титлата, като ги дели само една точка.