на живо

"Трошачи на кости": Българин изнудвал един от шефовете на Севиля (СНИМКА)

Иво „Ел Булгаро“ се смята за лидер на българската мафия

"Трошачи на кости": Българин изнудвал един от шефовете на Севиля (СНИМКА)

В Испания бе задържан Иво "Ел Булгаро", който се смята за лидер на българската мафия, наричаща се "Ромпекостияс" (б. а. - Трошачи на кости), и един от най-опасните престъпници в страната, според телевизия "Телесинко", цитирана от БТА.

Българският гражданин е обвинен в опит за изнудване на един от директорите на футболния клуб Севиля, като е поискал от него 500 000 евро.

Полицията е задържала Иво "Ел Булгаро" в къща в Мадрид. Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който Севиля е направил, след като е отказал да отиде на турне в Мексико. Изнудвачите са твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си.

Това изнудване е от 2019 г., като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, а има още четирима, сред които и адвокат.

"Иво е твърд характер. Познавам го от 15-20 години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам.

Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и ми позволи да си тръгна. Но бях принуден да си отида", разказва пред емисията "ТардеАР" на телевизията журналистът и криминолог Хавиер Баросо.