на живо

Унижи дете пред целия свят: Вълна от омраза заля звезда на Челси (ВИДЕО)

Конър Галахър не поздрави цветнокожо момче

Унижи дете пред целия свят: Вълна от омраза заля звезда на Челси (ВИДЕО)

Расистките скандали са вече ежедневие в световния футбол.

Поредният случай е от Англия. Да, страната и Лигата, които редовно заставаха на коляно в името на движението BLM и по всякакъв възможен начин се опитваха да изкоренят расизма от трибуните, съсипаха репутацията си с видео, продължило само няколко секунди.

На кадрите се вижда как полузащитникът на лондонския Челси и националния отбор на Англия Конър Галахър, готвейки се да влезе на терена в мача от 30-ия кръг на Висшата лига с Бърнли (2:1), в тунела "дава пет" на момчето, което трябва да го изведе на терена.

Друго, застанало наблизо, също протегна ръка, но Галахър просто го потупа леко по гърба и се обърна...

Видеото за кратко стана вайръл в социалните мрежи, а обидите и проклятията по адрес на футболиста, удариха 600 000 за броени минути!

"Едно е, когато възрастните демонстрират отношението си един към друг по този начин, а съвсем друго е, когато един от тях пред целия свят унижава дете, карайки го да се чувства непълноценно. Децата не са виновни за нищо, още по-малко за цвета на кожата, с който са родени", бесни са хората.

Има подозрение, че скоро няма да видим Галахър на терена. Сега Висшата лига, за да възстанови по някакъв начин репутационните загуби, ще прекара футболиста през всички кръгове на ада, в това няма съмнение. Ще бъде интересно да се чуе извинението му. Вероятно ще е нещо като: "Бях разсеян, бях съсредоточен върху мача. Разбира се, аз съм толерантен."

Най-вероятно Галахър ще трябва да се извини лично на детето. Ще последва глоба и може би ще прекара няколко мача на пейката.