на живо

"Великобритания е станала като СССР и Северна Корея"

Бивш футболист се оплака от полицейски тормоз заради сексистки публикации

Бившият футболист на Манчестър Сити и Нюкасъл - Джоуи Бартън, сравни Великобритания със СССР и Северна Корея. 

Той се оплака от тормоз от страна на полицията, като причината са негови публикации в социалните мрежи.

Бартън твърди, че е посетен в дома си от полицаи 4 пъти за последните 3 дни и тълкува тези действия като "опит за сплашване на мен и семейството ми".

"Бях посетен 4 пъти за 3 дни от полицията на Чешир с покана за доброволен разпит заради нещо, което съм написал в "Туитър". В това число няколко полицаики почукаха на вратата ми в 21:30 ч., когато децата вече спяха. Дадох им номера на адвоката си. След това той ми се обади, за да уредим разпита. Не получих отговор и оставихме гласово съобщение на сержанта, който дойде първи. Последните две полицаики очевидно не знаеха, че са ме посетили 3 пъти за 3 дни. Или не си вършат работата като хората, или се опитват да сплашат мен и семейството ми. Добре дошли в Северна Корея", пише Бартън.

От комуникацията му с последователите в социалната мрежа става ясно, че бившият футболист е попитал една от полицаиките "Не се ли чувствате малко като в Съветския съюз?", а те не са отговорили. 

Феновете на Бартън са възмутени, че британската полиция му държи сметка за споделено мнение в социалните мрежи, докато "по улиците властва престъпността".

Бившият полузащитник често критикува в социалните мрежи жените във футбола. Той беше в центъра на вниманието след като заяви, че дамите "не трябва да се изказват като някакви авторитети". Думите му бяха насочени срещу Ени Алуко - чест анализатор в спортните студиа на Острова. Според Бартън е "опасно" жените да работят във футболните клубове, защото те често "плетат любовни афери и развалят семейства".

Бившия футболист живее със съпругата си Джорджия МакНийл и трите им деца. Семейството беше под светлините на прожекторите през 2021 г.,когато госпожа Бартън обвини съпруга си, че я е ритнал в главата и ѝ е направил цицина "колкото топка за голф". По-късно тя оттегли обвиненията, обяснявайки, че е била "твърде пияна".