на живо

Загиналият футболист хванал кабелите над влака (ВИДЕО)

Токов удар е погубил Алваро Прието, сочи доклад от аутопсията

Загиналият футболист хванал кабелите над влака (ВИДЕО)

Футболистът на Кордоба Алваро Прието, за когото скърби цяла Испания, е загинал от токов удар в деня, когато е обявен за изчезнал. Това гласи предварителният доклад от аутопсията.

Ръцете на 18-годишния младеж са обгорени и без косми - доказателства, съвместими с токов удар. Напредналото разлагане на тялото пък предполага, че фаталният инцидент се е случил в четвъртък - последният ден, когато Прието е забелязан жив.

Според El Mundo записи от камери за наблюдение от бензиностанция близо до гарата в Севиля показват Алваро върху покрива на влака. Младият мъж сграбчва кабелите на контактната мрежа над композицията и незабавно е покосен от високото напрежение. След това пада между вагоните, където тялото му беше открито в понеделник.

Записите са решаващи в разследването на инцидента. Полицията категорично изключва версията за убийство.

Според източници от разследването, Прието е отишъл на гарата в четвъртък рано сутринта с намерението да хване първия влак от Севиля за Кордоба. Преди това се забавлявал в местен нощен клуб.

Очевидно Алваро е имал проблем с билета си - спекулира се, че не разполагал с достатъчно батерия в мобилния си телефон. Поради тази причина операторите на жп компанията Renfe не са му позволили да се качи на влака. След това следите му се губят.

Тридневното издирване приключва благодарение на репортер на местна телевизия. Той случайно записва на видео тяло, заклещено между два вагона. То е облечено с бежови панталони и зелена риза - точно като Прието при изчезването си. Кадрите са излъчени в ефир, заради което телевизията се извинява публично и ги премахва от онлайн платформите си. 

От Renfe излязоха с изявление, че въпросната влакова композиция не е била в движение от 24 август поради повреда. "Предоставихме всички данни, необходими за разследването на полицията", се посочва в съобщението.

Тагове:

@