на живо

Защо Тухел и Конте бяха готови да се сбият?

Двамата коментираха спречкването

Томас Тухел и Антонио Конте с първи думи за скандала след равенството между "Челси" и "Тотнъм" (2:2). След края на мача двамата бяха готови за традиционния поздрав между мениджърите, но германецът задържа ръката на колегата си и това бе последвано от ескалация на напрежението.

"Мисля си, че като се здрависваш с някого трябва да се гледате в очите, но Антонио имаше друго мнение", каза Тухел пред "Скай Спортс".

"Всичко опира до темперамента. Той беше щастлив от равенството, а аз малко разочарован, но нищо повече".

"Не знаех, че съм получил червен картон. Не беше задължително, но и много други неща не бяха задължителни. Още едно слабо решение на съдията днес", добави германският специалист.

Снимка: Reuters

Мениджърът на "Тотнъм" обаче не искаше да навлиза в подробности за сблъсъка с Тухел.

"Най-добре да говорим за мача. Мачът беше малко луд, сложен и за двата отбора. Във всеки двубой опитваме да сме конкурентни. Не искам да коментирам какво се случи, защото това не е най-важното нещо", добави италианецът.

Снимка: Reuters

Напрежението между двамата мениджъри започна да се покачва още по време на мача. След първия изравнителен гол на "шпорите" Тухел протестираше срещу съдиите, а в този момент Антонио Конте се израдва бурно в лицето му, което предизвика размяна на реплики, но до физически сблъсък не се стигна, тъй като те бяха разтървани.