на живо

Затворът на Промес: Студ, изнасилвания и по 20 в килия за 6

Футболистът моли да бъде преместен в Русия, а не в Нидерландия

Преди месец бившият футболен национал на Нидерландия Куинси Промес беше осъден за контрабанда на огромно количество наркотици и от тогава живее в затвор в Обединените арабски емирства. 

Според медиите в Англия, новата "квартира" на играча е едно от най-ужасяващите места на света! 

Централният затвор на град Ал Авир се намира изключително близо до луксозните забавления в Дубай, но няма нищо общо с тях. 

Килиите са пригодени за 6 човека, като в тях има легла на два етажа. Според запознати, в момента в тях лежат по 20 затворника! 

Промес ще има право да тренира по 3 пъти в седмицата. Проблемът е, че в затвора няма никакво оборудване за фитнес. В менюто пък няма никакви плодове и зеленчуци.

Футболистът ще има едно забавление в дневната си програма - да гледа телевизия заедно с другите затворници. Това обаче се превръща в опасна дейност, тъй като изнасилванията са ежедневие. Причината е, че броят на надзирателите е прекалено малък. 

Плюс това системата за охлаждане работи постоянно и е ужасно студено, а шумът е ужасен.

Затворниците задължително са с бръснати глави от съображения за хигиена, а който допусне косата му да порасте дори малко, получава наказание. 

Промес е в килия с четирима други нидерландци, които са осъдени за същото престъпление, а "съквартирантите" им са от Пакистан, Египет и Индия. 

Интересна подробност е, че футболистът е пуснал молба за екстрадиция, но не към родината си, а в... Русия.

Той е футболист на Спартак Москва от 2021 г. насам, като беше задържан именно по време на лагер на тима в Обединените арабски емирства. 

Иначе случаят на контрабандата е от 2020 г. Тогава 1370 кг кокаин са заловени на летището в Антвреп, а разследването показва, че Промес е отговорен за вкарването им в страната.