на живо

Звезда на Ювентус заличи баща си и го остави бездомник

Хазяинът ме изгони заради дълг от 13 000 евро, жалва се 62-годишният Жан Кийн

"Хазяинът ме изгони от къщата заради дълг от 13 000 евро. Той не вярва, че нямам пари, защото синът ми е известен футболист. Мойс Кийн е мой син, но не знам нищо за него", каза 62-годишният Жан Кийн, баща на 23-годишния нападател на "бианконерите", пред Corriere della Sera.

Жан напуска Мойс и майка му Изабел, когато бъдещата звезда е на 4 години, а Кийн казва в интервюта, че е "изтрил баща си от живота си завинаги".

"Опитах се да се свържа с него през клуба, ходих да говоря с бившия вицепрезидент на Ювентус Павел Недвед, но нищо не се случи. Трябва да мисля за себе си и как ще осигуря покрив над главата си, защото съм бездомен повече от месец", жалва се родителят пред италианските медии и добавя:

"Абсурдно е, че не иска да ми даде дори 10 000 евро на година, за да си платя наема".

Някои потребители на социалните медии застанаха на страната на бащата, докато други твърдят, че Мойс е прав, защото в крайна сметка Жан го е изоставил преди 19 години и очевидно не се е интересувал от него, докато не е станал футболна звезда.

Мойс е роден на 28 февруари 2000 г. в италианския град Верчели. 183-сантиметровият нападател започва кариерата си в юношеския отбор на Асти, след което игра за Торино, Ювентус, Верона, Евъртън и ПСЖ. През 2021 г. се завърна в Юве. За националния отбор на Италия има 12 мача и 4 гола.