на живо

Стоян Добрев: Васил Илиев ме спаси от престъпния свят и мутрите

Гледайте епизод 33 на подкаста "За спорта без клишета"

Той е двукратен европейски шампион и носител на бронзов медал от световно първенство, след това дългогодишен помощник на Братан Ценов в националния отбор по борба. Най-големите си успехи обаче Стоян Добрев постига като треньор, но... на Сърбия. За 4 години връща големите постижения на страната, включително първа олимпийска титла в новата ѝ история!

В "За спорта без клишета" Добрев разкри, че голяма част от постигнатото нямаше да е възможно без Васил Илиев. През 1993 г. шефът на ВИС го измъкнал от лапите на престъпния свят и мутрите.

"В Сърбия съм виждал хора от борбата, които не могат да се гледат, но като ги питат за другия - казват, че е велик, че е връх, че е невероятен. То им е в кръвта, те са такива хора. Подкрепят се и дават пари за каузата. Там борец няма втори план, не са участвали в преразпределението на благата."

"Аз не се изкуших. Имах преломна точка, бях вече почти с единия крак от другата страна. Това се случи, когато ни девоенизираха от ЦСКА през 1993 г. Реално... оставаш на улицата. Тогава голяма роля изиграха Атанас Комшев - покойният олимпийски шампион, и Васил Илиев - шефът на ВИС. Заради тях останах в борбата!"

"На няколко метра от bTV - на НДК, на Магура, беше офисът на Илиев. Там беше сбирката от цяла България. Знаехме, че той в 13:00 ч. идва, решава на всички проблемите и раздава задачите. Той закъснява, закъснява и изведнъж спират 4-5 коли, като във филмите. Ние сме в една категория, спали сме в една стая, приятели сме, в ЦСКА бяхме 4-5 години заедно. Той в последния момент се обръща и вика "Каква работа? Ти си борец - продължаваш! Твоята работа е в залата. Аз правя отбор на ЦСКА - ти си там!"

Епизод 33 ви очаква в нашия сайт btvsport.bg - ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap