на живо
Платен материал

Какви са ползите за Германия от Евро 2024

Местният футболен съюз декларира амбиция за запомнящ се форум

elements.envato.com

Германия е домакин на Евро 2024 и всички тръпнем в очакване на поредните вълнуващи мачове. Едва ли има по-драматични срещи - и за тимовете, и за феновете по стадионите или пред екраните.

Германският футболен съюз вече декларира амбицията си да организира форум, който да се запомни. Страната-домакин разполага с модерни стадиони, изключително добре развита транспортна мрежа и много възможности за феновете на футбола.

Всичко това ще донесе големи позитиви за страната, не само в икономически, но и в социален план. Ползите от домакинството на футболен форум от такава величина ще се усетят и извън границите на Германия.

Акцент върху феновете

Акцентът върху феновете почти сигурно ще донесе ползи за бъдещето на Германия. Благодарение на развитата инфраструктура за масов спорт, страната-домакин ще може да гарантира, че инерцията от лято 2024 ще бъде монетизирана по най-добрия начин.

Нещо повече, ползите от домакинството на първенството ще бъдат видими далеч отвъд границите на държавата. Положителният ефект на Евро 2024 ще бъде споделен и усетен в цяла Европа. Чрез разработването на различни програми и семинари, отворени за всички футболни асоциации, Германия ще насърчи обмена на знания. Темите, които са заложени, включват организацията на турнира, развитието му и подкрепата на различните първенства.

Първенството в Германия ще подейства като катализатор за всяка асоциация членка да постигне целите си и да гарантира силното и устойчиво развитие на играта в цяла Европа.

Дългосрочни ползи за Германия

Германия получава възможност да покаже на Европа и на света силата на футбола за първи път като обединена държава - исторически момент за страната.

Десетте града, в които ще се играят мачовете от 14 юни до финала месец по-късно, имат реалната възможност да разкрият своите предимства и да се превърнат в истински градове на бъдещето.

С разработването на специализирани програми, фокусирани върху иновациите, Германия ще покаже как градовете могат да бъдат преобразени от технологиите и устойчивостта. По този начин те ще могат да привлекат и нови вълни от туристи и инвестиции.

С редица предложения, вариращи от среда без граници до нови концепции за мобилност, УЕФА ще демонстрира как големите събития не трябва да бъдат обременяващи финансово и непосилно скъпи. Европейското първенство по футбол ще бъде от полза както за УЕФА, така и за всички европейски футболни асоциации и фенове.

Евро 2024 - Инвестиция в бъдещето

Европейското първенство по футбол през 2024 г. в Германия е перфектната платформа за бъдещо развитие. Германия ще си гарантира не само дългосрочни и устойчиви приходи, но и ще подобри сферата на услугите си, като предостави нови възможности за развитие на местните бизнеси.

Също така, Евро 2024 ще помогне на УЕФА да илюстрира в пълна степен стойността на инвестициите във футбола, като подчертае връзката между инвестиции, иновации и успехите в спорта.

Всички футболни асоциации в Европа ще бъдат ангажирани в организацията и провеждането на най-значимата футболна надпревара на Стария континент. УЕФА вече е разработила необходимите програми за обмен на информация и обучения между асоциациите, което гарантира внедряване на иновации, технологии и нови знания за всички участници.

Икономическо отражение на европейското първенство

Тазгодишното издание на Европейското първенство по футбол се очаква да бъде посетено от над 650 000 чуждестранни фенове. Това ще доведе до допълнителни приходи от туризъм на стойност 250 млн. евро (271 млн. долара).

Тези приходи със сигурност ще окажат положително влияние на икономиката на Германия - страна, които със сигурност знае как да монетизира успешно всяка една възможност. Евро 2024 ще донесе позитиви за всички: както за стимулиране на бизнесите и отваряне на нови възможности за инвестиции, така и за феновете на най-великата игра.