на живо

Рецитал на Везенков вдъхнови Олимпиакос за победа №19 в Гърция

Българският национал изведе тима от Пирея до нов триумф на гръцка почва

Александър Везенков и Олимпиакос продължават без грешка в елита на Гърция, след като се поздравиха с 19-ти пореден триумф. Българинът и неговите съотборници отвяха Лаврио при визитата си след 103-75 в отложен мач от 15-ия кръг.

По този начин селекцията на Йоргос Барцокас продължава да е недостижима на върха в шампионата на южната ни съседка с 19 победи. В неделя (26 март) „червено-белите“ ще домакинстват на ПАОК, докато два дни по-рано ще имат визита на Партизан в Евролигата.

Високата резултатност се превърна в основен фактор през първото полувреме, но това не спря гостите да се оттеглят на голямата почивка при 54-48. Логичното започва да се случва през второто полувреме, когато тимът от Пирея намери пътя към двуцифрената разлика, която се оказа крайно достатъчна да сломи съпротивителните сили на домакините.

Везенков намери място в стартовата петица и не срещна никакви трудности да изведе действащите шампиони на Гърция до пореден успех на гръцка земя. Българският национал поведе колоната на реализаторите и не бе далече от дабъл-дабъл. Крилото се прибра в съблекалнята с 18 точки, 7 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 20 минути, в които се задържа на паркета.

Алек Питърс последва българина със 17 точки, по 12 добавиха Костас Папаниколау (5 борби), Костас Слукас (8 асистенции), Айзея Канън. Тарик Блек приключи с 11 и 5 борби.

Сейвиън Флаг отвърна с 19 точки и 6 борби за домакините.