на живо

Левски пребори Славия, пак доближи ЦСКА

Спорно решение и нерви при 2:0 на "Герена"

Левски спечели трудна, но много важна победа срещу Славия. "Сините" се наложиха с 2:0 на своя стадион "Георги Аспарухов" и отново се доближиха на 3 точки зад третия ЦСКА, на когото предстои гостуване на Локомотив София.

Рикардиньо откри резултата с красив удар от дистанция през първото полувреме. Малко след това дойде и най-скандалната ситуация в мача.

Реферът Радослав Гидженов отсъди дузпа за домакините заради остро влизане в краката на Рикардиньо. При преглеждането на ситуацията обаче от ВАР сигнализираха, че бразилецът и бил в засада при изграждането на атаката. В крайна сметка Гидженов повика помощника си Иво Колев и след като двамата изгледаха повторение, взеха решение за анулират дузпата.

След почивката Славия доминираше на терена и създаде няколко чисти ситуации. Липса на класа от нападателите и добри намеси на Пламен Андреев обаче запазиха "синята" врата суха. А дълбоко в добавеното време Марин Петков сложи точка на спора.

Така Левски продължи добрата си серия през пролетта - само две загубени точки при 0:0 с Крумовград. Мачът ще се запомни и със завръщането на Билал Бари, който се появи като резерва след близо 2-годишно възстановяване от тежка травма.