на живо

Суперкупата отложена!

Хаос около мача за трофея между Лудогорец и ЦСКА 1948

Lap.bg

Мачът за Суперкупата на България е отложен за неопределено време. В него трябва да се срещнат шампионът на България и Купата на България– Лудогорец и финалистът от миналия сезон - ЦСКА 1948.

Снимка: Lap.bg

Новината за отлагането бе потвърдена пред bTV от председателя на ПФЛ - Атанас Караиванов. Причината за хаоса около провеждането на двубоя идва от натоварената програма на двата отбора в евротурнирите, които ще спорят за отличието.

Снимка: Lap.bg

Разградчани ще дадат старт на българското участие в Европа. На 11 юли селекцията на Ивайло Петев ще гостува на косовския Балкани в първи мач от квалификациите на Шампионската лига. 15 дни по-късно момчетата на Атанас Рибарски ще дебютират с домакинство срещу румънския ФКСБ в среща от втория предварителен в Лигата на конференциите.

Снимка: Lap.bg

Караиванов и изпълнителният директор на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов отхвърлиха възможността двубой изобщо да не се проведе. По наредба мачът за Суперкупата трябва да предхожда старта на Първа лига. Кратката пауза преди новия сезон е в основата на взетото решение. За Лудогорец паузата между двата сезона е 34 дни.

Снимка: Lap.bg

По думите на Караиванов, от ПФЛ ще държат постоянна връзка с двата отбора, за да изберат удобна дата за провеждането на мача. На двата отбора е било предложено да изиграят контролна среща, определяща носителя на трофея, но клубовете са отхвърлили предложението.

Караиванов добави, че наредбата трябва да бъде променена, тъй като форматът за провеждането на Суперкупата е подходящ, когато шампионатът започва през август, а не както сега – в средата на юли. От друга страна, догодина има европейско първенство и всичко трябва да приключи преди края на май, което изключително намалява датите, на които могат да се играят двубоите от вътрешните шампионати.