на живо

Феновете са шокирани къде държи Верстапен шампионската купа

Звездата от Формула 1 изглежда няма витрина с трофеи

Феновете останаха шокирани къде държи Макс Верстапен шампионската си купа от миналия сезон във Формула 1. Нидерландецът се включи на живо в платформата Twitch, а на стрийма се видя, че е поставил трофея... върху мини хладилник.

"Приятели, той е като мен! Само че аз имам нощна лампа", пошегува се потребител.

"Изглежда за него са по-важни моментите и преживяванията, които ще помни винаги, а не наградите.", коментира друг.

"Дали пие енергийни напитки от купата?", зачуди се трети.

Верстапен стана световен шампион за първи път в кариерата си през 2021 г. след изключителна драма, преди да защити титлата миналата година. Сега пилотът на "Ред Бул" е устремен към трети пореден триумф.

Нидерландецът спечели откриващото състезание от настоящата кампания - Гран При на Бахрейн, но трябваше да се задоволи с второто място в Саудитска Арабия, където първи финишира съотборникът му Серхио Перес. Верстапен може да е горд с представянето си, тъй като стартира 15-и заради проблем с полуоската.

"Всички в отбора са щастливи, но аз не съм доволен. Трябва да сме по-надеждни и постоянни. Първият ни уикенд не бе от най-чистите заради голямата промяна в баланса между тестовете и състезанието. В Рияд пък направихме три добри сесии, след което имахме проблем в квалификациите и усложнихме доста задачата.", заяви Верстапен.