на живо

"Арсенал" измъкна победа над "Байерн" след дузпи (ВИДЕО)

Баварците поведоха от дузпа. "Арсенал" изравни в 94-та минута.

Reuters

"Арсенал" победи "Байерн" Мюнхен след изпълнение на дузпи в приятелски мач, част от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп. Редовното време на срещата, играна в Шанхай, Китай, завърши при резултат 1:1.

Това бе трети двубой между двата отбора през годината, след като "баварците" спечелиха 2 пъти с по 5:1 в осминафиналите от Шампионска лига през пролетта.

Мачът започна по-добре за германския отбор, който поведе в 9-та минута с гол от дузпа на Роберт Левандовски. Наказателният удар бе отсъден за доста съмнително нарушение в наказателното поле на Ейнсли Мейтланд-Найлс срещу Хуан Бернат. "Арсенал" бе излязъл с нетрадицонна защитна тройка, което се отрази на играта на отбора и Петр Чех имаше доста работа на вратата през първата част.

От отсрещната страна ветеранът Том Щарке също трябваше да се намесва решително на два пъти при удари на Месут Йозил и Александър Лаказет.

През второто полувреме и двамата треньори пуснаха в игра множество неопитни играчи и положенията пред вратите се разредиха.

В последната минута на срещата Алекс Иуоби открадна топката от Ренато Санчес в полето на "Арсенал", напредна и я пусна на скорост на Аарън Рамзи. Уелсецът вдигна топката за Иуоби, който с глава изравни за 1:1. 

При последвалите дузпи, баварците пропуснаха цели три от петте си наказателни ударa, като неточни бяха Дейвид Алаба, Ренато Санчес и Хуан Бернат. За "Арсенал" Елнени изпусна, а точни бяха Рамзи, Начо Монреал и Иуоби.

Следващата среща на "Байерн" е проверка срещу "Милан" в събота от 12:35 ч. Мачът ще бъде предаван пряко по RING. Отново в събота "Арсенал" ще играе приятелски мач с "Челси"

Най-интересните мигове от срещата вижте тук: